Szemölcs

Vírusos szemölcs, hámszemölcs, fibrómaVírusos szemölcs

A vírusos szemölcsöknek több fajtája létezik: közönséges szemölcs, lapos szemölcs, uszodaszemölcs, nemi szervek szemölcsei (condyloma)


Közönséges szemölcs

Általában kézen, lábon, ritkábban az arcon megjelenő, egyenetlen, érdes felszínű szemölcsök. A kézen és az arcon lévők többnyire a felszínből kiemelkednek, míg a talpon lévők laposabbak és mélyebben helyezkednek el. HPV vírus fertőzés okozza őket, fertőzőek. Különösen a régóta fennálló, korábbi kezelésekre hatástalan, talpi, köröm melletti szemölcsök kiújulása szakszerű kezelés ellenére is előfordul, ennek ellenére érdemes kezeltetni őket, mert a család és a beteg maga is tovább fertőződhet.

 

Lapos szemölcsök

Gyerekek, fiatalok betegsége, arcon, száj körül, homlokon, kézháton megjelenő, lapos, bőrszínű szemölcsök. Gyorsan terjednek, kicsi hámsérülés elegendő a fertőzés továbbviteléhez. Nehezen reagálnak a kezelésre, esetenként maguktól is meggyógyulnak.

 

Uszodaszemölcs

Leggyakrabban uszodában lehet elkapni őket, elsősorban gyermekek betegsége. Testen bárhol előfordulhat, felszínből kiemelkedő, bőrszínű, középen behúzódó növedékek. Ezeket célszerű egyszerre eltávolítani, a továbbfertőződés elkerülése miatt

 

Nemi szervek szemölcsei (Condyloma)

Nemi szerveken előforduló, HPV vírus okozta, fertőző szemölcs. Egyenetlen felszínű, kezdetben különálló, majd később egymással összefolyó, bőrszínű elváltozások. Kezelésük szükséges, egyidőben a partner vizsgálata és kezelése is elengedhetetlen. Tünetmentes hordozás előfordul. Óvszer használata javasolt.

A vírusos szemölcsök kezelése

- Ecsetelés. Különféle szemölcs kezelő oldatok krémek kaphatók a patikákban, vannak vényre és vény nélkül beszerezhetők is. Elsősorban a kisebb kiterjedésű, friss fertőzések esetén várhatunk tarós eredményt.
- Fagyasztás. A kezelés után a terület felhólyagosodik, majd lassan begyógyul. Hátránya, hogy gyakran ismételni kell a kezelést.
- Speciális kanállal történő eltávolítás. Ez a módszer az uszodaszemölcsök esetén jól alkalmazható, az egyéb szemölcsöknél a nagyfokú vérzés miatt a továbbfertőződés esélyét növeli.
- Kimetszés. Kimetszést a talpi szemölcsök esetén alkalmaznak időnként, de ez a módszer nem javasolt, mert mélyre terjedő heggel gyógyul, ami a későbbiek során járáskor állandó fájdalmat okoz.
- Lézeres eltávolítás. Lézeres kezeléskor az egész szemölcs eltávolításra kerül. A módszer vértelensége miatt a továbbfertőzés esélye nagyon kicsi, a kiújulás is ritkább mint más módszerek esetében.
Klinikánkon leggyakrabban a szemölcsöket lézerrel távolítjuk el.

 
talpi szemölcs
 
lézeres kezelés után 1 hónappal

Utókezelés, gondozás

A régóta fennálló, korábbi kezelésekre nem vagy nehezen reagáló, talpi, köröm melletti szemölcsök esetén érdemes kontrollra visszajönni a beavatkozást követő 1 hónap múlva, hogy az esetleges kiújulás még idejében felfedezhető legyen. Illetve amennyiben újabb szemölcsök megjelenését tapasztalja, azonnal ismételten orvoshoz kell fordulni, a további fertőződés megakadályozása érdekében.


Hámszemölcs

Általában idősebb korban jelennek meg, az arra hajlamos embereknél, időnként igen nagy számban.

Bárhol megjelenhetnek a testen, színben, méretben nagyon különbözőek lehetnek. Általában barnás színűek, érdes felszínűek, lehetnek teljesen laposak, vagy akár 2-3 mm-re is kiemelkedhetnek a bőrből, nagy, széles az alapjuk.

A kevésbé szakértő szem számára könnyen összetéveszthetők az anyajegyekkel. Ezek megkülönböztetése bőrgyógyászati feladat. Teendőt nem igényelnek, azonban esztétikailag nagyon zavaróak lehetnek. A hámszemölcsök gyakorlatilag nyom nélkül eltávolíthatók lézerrel vagy elektromos égetéssel, a nagyobbak halvány folt hátrahagyásával gyógyulnak.

Szövettani vizsgálata nem szükséges.

1
 
1
Lézeres eltávolítás előtt
 
Lézeres eltávolítás után

Fibróma

A köznyelvben gyakran csak „futószemölcsként” szerepelnek, mivel a nyakon pl. a nyaklánc mellett olyan mintha végig futott volna.

A fibrómák kicsi, néhány milliméteres, esetenként nagyobb, többnyire pici nyélen ülő, bőrszínű, jóindulatú növedékek. Általában nyakon, hajlatokban, különösen a hónaljban illetve a mellkason jelennek meg. Kialakulásukat segíti a fokozott izzadás és az állandó irritáció. A nyakláncot viselőknél, inget vagy magas nyakú ruhát hordóknál gyakrabban láthatók, időnként igen nagy számban.

Elsősorban esztétikai probléma, persze ha begyullad, leszakad és vérzik akkor a páciensek már nem így érzik és igyekeznek minél előbb segítséget kapni. Amennyiben zavarónak találja, célszerű időben levetetni őket, hogy az esetleges későbbi panaszok elkerülhetők legyenek.

A "futószemölcsök" nyom nélkül eltávolíthatók lézerrel, vagy égetéssel.Árak

Bőrgyógyászati vizsgálat beavatkozás előtt (csak az eltávolítandó képlet vizsgálatát tartalmazza)

15 000,- Ft

Talpi vírusos szemölcs eltávolítás lézerrel

1 db 30 000 Ft, minden további db plusz 15 000 Ft (max. 1 cm-es átmérőig)

Talpi vírusos szemölcs részleges eltávolítása ecsetelés előtt (keratotomia)

1 db 20 000 Ft, minden további db 5 000 Ft

Testen lévő szemölcsök

1 db 20 000 Ft, minden tovább db 3 000 Ft (max. 1 cm-es átmérőig)
1 cm felett egyedi árat adunk

Fibromák, lapos szemölcsök

1-2 mm-es elváltozások esetén:

1-2 db 20 000 Ft
3-10 db 25 000 Ft
11-20 db 30 000 Ft
21-30 db 35 000 Ft
31-40 db 40 000 Ft
Minden további 10 db eltávolítása 5 000,- Ft

Fibrómák, egyéb elváltozások, amik 3 mm felettiek, lézerrel kerülnek eltávolításra
1 db 20 000 Ft, minden további db 2-5 000 Ft (mérettől függően)

Az árak alkalmanként, egyszerre történő eltávolítás esetén érvényesek.

Nagyobb elváltozások esetén legyen szíves árajánlatot kérni!


Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-5544
1

Emailben kérdezne?

Szeretné, hogy visszahívjuk?


SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts