Hegek

Hegek fajtáiKeloid
Hypertrofiás heg
Atrofiás heg

A testünkön vannak fokozott hegesedésre hajlamos területek, ezek a vállak, hát és a mellkas. Ezeken a részeken az esztétikai okból végzett műtétek elvégzése megfontolandó a későbbi fokozott hegesedési kockázat miatt. A mellkason lévő kisebb-nagyobb, elváltozást nem mutató anyajegyeket amennyiben nincs velük gond nem célszerű eltávolítani, hiszen a megjelenő hegek lehet, hogy csúnyábbak lesznek mint az anyajegy volt.

Keloid:

Kóros hegképződést jelent. Nagyon gyakran a megvastagodott hegeket tévesen keloidnak nevezik. A keloid lényege, hogy az eredeti sérülés, műtéti heg határait túllépi, rákollószerű lábakat növeszt minden irányban. Ép bőrön is kialakulhat, azaz nem kell előzetes műtét hozzá, egy vakarás következtében is megjelenhet a bőrön. Kezelése rendkívül nehéz, hiszen minden sérülés beindítja az újabb hegképződést.

Hypertrofiás heg:

Sebészeti beavatkozás után alakul ki, nem haladja meg a metszés határait, ellenben megvastagodik és kiemelkedik a bőr felszínéből. Gyakran a háton, vállon, mellkason, azaz a hegesedésre hajlamos és fokozott feszülésnek kitett helyeken észlelhetők. Előfordulhatnak irritációnak kitett területeken is, például a melltartó pántja alatt, a nadrágszíj területén stb.

Atrofiás heg:

Az atrofiás heg a felszín alatt helyezkedik el, azaz besüpped a bőrbe, a bőr felszínét behúzza. Atrofiás heg típusos formája a pattanás utáni heg. A pattanások kialakulása során létrejövő, nagy, mély gyulladások hegek hátrahagyásával gyógyulnak, melyke szinte lehorgonyozzák a bőr felszínét a bőr aljára, emiatt veszi fel jellegzetes formáját.


Hegek kezeléseA hegek minél frissebbek, annál nagyobb remény van a kezelés sikerére.
A túlburjánzott hegeknél a lézeres kezelés vagy kimetszés és gondos utókezelés kecsegtet sikerrel.
Számos esetben szteroid néhány alkalommal történő befecskendezése elegendő.

Az atrofiás, pattanások után visszamaradt hegek kezelése komoly kihívás. A legtöbb eredmény a frakcionált lézeres kezeléstől várható. 5-6 kezelés is szükséges lehet, kizárólag télen végezhető a fokozott pigmentáció kialakulásának veszélye miatt. Ezeket a hegeket eltüntetni nem lehet, azonban a hegek mélysége és kiterjedése csökkenthető illetve a pirosas színe megszüntethető.


Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-5544


Hegkezelés 1-3 db, injekció beadása 30 000,- Ft-tól
Általunk elvégzett műtétek utáni hegkezelés 1-3 db: 5 000,- Ft - tól
1

Emailben kérdezne?

Szeretné, hogy visszahívjuk?


SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts