Szálbefűzés - feszesítés

Számos hazai híresség választotta már magának a bioszálas bőrfiatalító kezelést!

A finom szálas kontúrterápia (Fine Thread Contour Therapy), más néven FTC kezelés, olyan biológiailag elbomló, szálbefűzési módszer, amely 2014 óta az arcfiatalítás legújabb módszereként újabb lehetőséget nyújt az esztétikai kezelések közt. Túlzás nélkül állítható, hogy valóban elérhetjük, vagy megtarthatjuk az évekkel korábbi külsőt. Az eljárás legnagyobb előnye, hogy ebben az esetben sebészeti műtét nélkül történik a változás. Néhány szóval bemutatjuk a biolifting arcfiatalító eljárást, valamint a többi arcfiatalító (lifting) eljárások közti különbségeket.Tegyünk különbséget a biolifting, thread lifting, face lifting között

Thread lifting (szálbefűzés):

A bőrbe különféle anyagból (műanyag, arany, szilikon stb.) készült szálakat helyezünk bőrfeszesítő, emelő céllal (az elbomló szálas eljárást külön szoktuk említeni, habár az is szálbefűzési technika)

Bioszálas lifting (röviden biolifting, Fine Thread Contour Therapy, FTC):

Szálbefűzéses eljárás, mely során biológiailag elbomló, felszívódó szálakat helyezünk a bőrbe. Bőrfeszesítést célzó kezelés, melytől emelő hatást is várunk.

Face lifting:

Bármilyen technikával (esztétikai sebészeti műtéttel, fine thread contour therapy-val, egyéb szálbefűzéssel, feltöltéssel...) a bőrt megemeljük, megszüntetjük vagy csökkentjük a bőr megereszkedésétVideó a Viasat3 Trendközelben műsorából:

(kattintson a képre a videó megtekintéséhez)


Mitől más ez a szálbefűzés mint a többi?

A fine thread contour-lifting terápia során teljes mértékben felszívódó, igen vékony, bioszálakat fűzünk be. A beavatkozást vékony tűvel végezzük, melynek köszönhetően sokkal gyorsabban regenerálódik a kezelt terület, minimális fájdalommal jár a beavatkozás. Mivel műtét nélküli beavatkozásról van szó, nincsenek hegek, vágások, a gyakori csomóképződés is elkerülhető vele. Az esztétikai sebészeti kezelések időpontja későbbre halasztható, a finomszálas arcfiatalítással (esetleg kiegészítve más arcfiatalító kezelésekkel) bárki visszakaphatja 5-10 évvel korábbi arcát.


Min javítunk a szálbefűzéses lifting eljárásokkal?

A thread lifting kontúr terápia alkalmas a tónusát vesztett, laza szerkezetű, megereszkedett bőr feszesítésére, arcfiatalításra, valamint a toka-nyak, felkar, has bőrének feszesítésére is. A szálak új kollagének termelésre késztetik a bőrt, a bőr állagát javítják. Nem alkalmasak a mélyebb árkok (pl. mosolyráncok) eltüntetésére. Nagyon jól kezelhetők vele a megereszkedett, laza állvonal, szarkalábak, feszesíthető a toka és nyak bőre is. A bioszálas kezelés után feszesebb, ránctalanabb, üdébb bőrt kapunk.


Hogyan hat? Mi a hatásmechanizmusa?

Az arcfiatalító kezelések nagyobb része, a struktúra javító kezelések közé tartozik, melyeknek célja az elöregedett bőr újjáépítése. Az FTC biolifting arcfiatalítás során vékony, kb. 6 hónap alatt felszívódó, a test belsejébe helyezett varrófonalhoz hasonló szálakat fűzünk be a bőrbe. A bioszálak hatására egy igen erőteljes rugalmas kollagénrost képződés, jelentős mikrokeringés javulás indul be.

Ennek a megújult kollagénrost hálózatnak köszönhetően lesz a bőre feszesebb, fiatalosabb.

A szálakat maximum 1 cm-es távolságra tesszük be, minél több szál van a bőrben, annál hatásosabb lesz a kezelés, annál eredményesebb lesz a face lifting (arcfiatalító) hatás.


Néhány érdekesség a szálakról

A szálakat alapvetően két csoportra osztjuk, a feszítő és a tartó-kapaszkodó szálakra.

A kezelések alapját mindig a feszítő szálak adják, hiszen ezeknek van valódi fiatalító hatásuk, ezek a bőr struktúráját javítják, csökkentik a ráncok mélységét, tömörítik a bőrt. A tartó szálak "csak" tartanak, struktúra építő szerepük minimális.

A feszítő szálakból is többféle van, ide tartoznak a kis fogak nélküli szálak, tehát a sima, csavart, csomós stb. szálak.
Ezeket a szálakat a bőr kötőszöveti rétegének felsőbb részébe fűzzük, ahol egy rendkívül erőteljes szöveti reakciót indítanak be, ezáltal érhető el vele a fiatalosabb külső. A sima-egyenes szálak képezik általában a kezelés alapját. Azonban ahol erőteljesebb emelő (face lifting) hatást szeretnénk elérni, szükségünk van a csavart szálak okozta mechanikus emelő hatásra és az általa kiváltott erőteljesebb gyulladásos reakcióra, amely fokozottabb szöveti regenerációs, fiatalító folyamatot indít be. A csavart szálak 1-2 mm-t képesek emelni a bőrön.
Klinikánkon már az egyenes szálakat nem, csak a csavart szálakat alkalmazzuk, pont az említett erőteljesebb hatás érdekében.

A tartó szálak a kis fogacskákkal, nagyobb kampókkal vagy kúpokkal rendelkező szálak. A fogak megkapaszkodnak a bőrben, majd a szálak meghúzása után akár 1 cm-t is képesek vagyunk emelni a bőrön, ezáltál valódi lifting hatást elérni. Az elmúlt évek alatt nagyon sok fejlesztést hajtottak végre a szálak külsejét illetően. Folyamatosan képezzük magunkat és próbálunk a lehető legjobb eredményt elérni a szálak alkalmazásával. Jelenleg már a fogazott szálak mellett használunk nagyobb, erősebb kampókkal (cobra) illetve kúpokkal rendelkező szálakat is. Minél nagyobb a fog, annál jobban kapaszkodik a bőrbe, annál tartósabb lesz az eredmény.

A bőr állapotától függ, hogy melyik szálat, milyen mennyiségben használjuk. Van akinél elegendő csak a feszítő szál (35-40 éves korig), van akinél (40-45 éves kor felett) viszont érdemes kombinálni a feszítő és kapaszkodó szálakat. 60-70 év felett pedig elsősorban a fogazott szálakat alkalmazzuk, ugyanis ebben a korban már a bőr kollagéntermelő képessége csökken, a feszítő szálakkal minimális hatás érhető csak el.

A feszítő és tartó szálak együttes alkalmazásával, esetleg ezt egy kis hyaluronsavas feltöltéssel kombinálva 5-10 évvel biztosan fiatalabbnak néz ki az ember, a természetes külső megtartása mellett.


Hogyan történik a kezelés?

Minden FTC biolifting arcfiatalítás előtti konzultáción nemcsak elmagyarázzuk a kezelés lényegét, hanem pontosan felmérjük a bőr állapotát, esetleges kockázati tényezőket, meghatározzuk a szükséges szálak mennyiségét és fajtáját. A kezelés előtt felteszünk egy érzéstelenítő krémet, majd kb. fél óra elteltével behelyezzük a szálakat a bőrbe.

Általában minimális fájdalmat éreznek a pácienseink, ha azonban még azt sem szeretnék elviselni, akkor érzéstelenítő injekciót is adunk. A kezelés ideje 20-45 perc, függ a befűzött szálak mennyiségétől. Kezelés után átmeneti duzzadás, bevérzés előfordul, mely altalában 1-2 hét alatt rendeződik. A szálakat esetenként érezni lehet, tapasztalhatnak húzó, szúró érzést, de ez gyorsan elmúlik.


Kell-e ismételni a kezelést?

Nem szükséges. Amennyiben már az első alkalommal elegendő szál kerül befűzésre, akkor általában nem kell ismételni a kezelést. Azonban a gyengébb szerkezetű bőrrel rendelkező pácienseknél előfordulhat, hogy szükség van újabb szálakra. Alapvetően minél több szál van a bőrben, annál jobb eredmény várható. Az ismétlést ugyan sehol nem írják elő, de mivel sokan elégedettek az első kezelés után tapasztalt eredménnyel, visszatérnek újabb bioszálakért, mert minél teljesebb eredményt szeretnének.


Milyen anyagból készülnek a szálak?

A legújabb fejlesztésűek már biológiailag elbomló polimerekből készülnek. Ezek felhasználása igen széleskörű, fogászatban, traumatológiában, sebészetben rendszeresen használják. A varrófonalak egy része is ebből készül, a testbe helyezett gyógyszeradagólók szintén. Az esztétikai célú alkalmazása is az utóbbi években terjedt el. Kis fonalak vagy töltőanyag formájában juttatjuk a bőr megfelelő rétegébe. Amíg el nem bomlanak, addig a mechanikai irritációt okozó hatása miatt kollagéntermelésre késztetik a bőrt.

A szálak elbomlási ideje változó, attól függ miből készülnek.

PDO- polydioxanon: kb. 6-8 hónap
PLA- polylactic acid: kb. 12 hónap
PCL- polycaprolacton: kb. 18 hónap

Amíg a szálak a bőrben vannak, addig tart a hatásuk és fokozatosan javítják a bőr állagát.


Kinek milyen arcfiatalítás az ideális?

Számos kezelés közül lehet választani, de hogy melyiket érdemes, azt a bőr állapota, a páciens tűrőképessége határozza meg, sőt az elfoglaltság, tartósság, ár/érték arány és hatékonyság is szerepet játszik. Ezek a szempontok a jól ismert eljárások közül ma már igen gyakran a szálbefűzéses arcfiatalítás mellett szólnak, melyet megelőzési és helyreállítási céllal is javasolni tudunk.

Akik tartanak a sebészeti műtéttől és nem akarják, nem merik vállalni annak bizonytalanságát, vagy akik az életük végéig a bőrben maradó szálakat sem szeretnék, azok számára egy remek eszköz a fiatalos külső eléréséhez.

A biolifting során befűzött szálak felszívódnak, visszafordíthatatlan esemény nem történik, amely sok esetben megnyugtató a pácienseink számára.


Összefoglaló és ajánlat

A bioszálas szálbefűzést kortól függetlenül bárkinek ajánljuk arcfiatalításra, bőrfiatalításra korszerűsége és hatékonysága miatt, akár megelőzés, akár megújulás a cél. Amennyiben a leírtakon kívül további kérdése van, vagy már hosszú ideje gondolkodik rajta csak nem sikerül eldönteni, hogy mi is lenne a jó, bátran keressen minket akár telefonon, akár írásban. A visszahívást kérő rész kitöltése esetén szívesen felhívjuk Önt.


FTC bioszál befűzés árai és engedmények:

FTC biolifting áraink a befűzött szálak mennyiségétől függenek. A feszítő szálak minden esetben csavart szálakat jelentenek, egyenes szálat már nem használunk. A szálbefűzésre 20 szál feletti felhasználás esetén mennyiségi kedvezményt adunk, mely az egész orca kezelése esetén jelentős, akár 110 000,- forintos megtakarítást is eredményezhet. Az Ön esetében személyre szóló árajánlatot az első konzultáció során tudunk adni.

Toka (csavart, 20 szál ára) PDO 130.000,- Ft, PCL 160.000,- Ft
Nyak (csavart, 30 szál ára) PDO 180.000,- Ft, PCL 220.000,- Ft
Orca, áll (csavart, 50-60 szál ára) PDO 260.000 - 300.000,- Ft, PCL 310.000 - 360.000,- Ft
Szemkörnyék (csavart, 10 szál ára): PDO 70.000,- Ft, PCL 90.000,- Ft

Kúpos szálak PDO: 30.000,- Ft / szál (minimum 4 szál), PCL 35.000,- Ft
Aptos arcemelés: 400.000,- Ft
Aptos toka kezelése: 300.000,- Ft
Aptos szemöldök emelése: 300.000,- Ft
Aptos homlok: 200.000,- Ft

Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-5544


Détár Enikő bioszálas kezelése


A színésznőnek a nyakát feszesítettük a kezeléssel.Kezelés előtt
Kezelés alatt
Boldog elégedettség a kezelés végén
Vélemények


„A férjem szerint olyan feszes lett a bőröm, mint egy kaliforniai paprikának”
T.A.

„Már nagyon zavartak az állam melletti hörcsögzacskók, most lényegesen jobb a helyzet.”
B.K.

„A műtéten gondolkodtam, de még előtte adtam egy esélyt a bioszálas kezelésnek is, szerencsére. Remélem egy pár évig nem kell ismét a műtéten gondolkodnom.”
M.F.

„Egyértelműen jobb lett a nyakam, de szerintem még kellenek szálak. Szeretném, ha még jobb lenne.”
E.É.
1

Emailben kérdezne?

Szeretné, hogy visszahívjuk?


SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts