Érkezelés lézerrel

Hajszálerek, rosacea kezelése lézerrel


Mik azok a hajszálerek?

Hajszálereknek a 0,3 mm-nél vékonyabb, piros színű ereket hívjuk.

Mikor kóros a hajszálerek megjelenése?

Hajszálerek az egész testünket behálózzák, szervezetünk számára rendkívül fontos, tápláló erek. Amikor a bőrünkben ezek a hajszálerek kitágulnak és már nem képesek összehúzódni, akkor kórosnak nevezhetjük őket. A szervezetünk számára nem okoznak problémát, azonban esztétikailag rendkívül zavaróak tudnak lenni. Az arcon megjelenő értágulat többek között a rosacea egyik legjellemzőbb tünete.

Mi az a rosacea (rozacea)?

A rosacea elsősorban a középkorúakat érinti, többségük nő. Legjellemzőbb tünete az arc középső részén, orron, orcákon, állon, homlokon megjelenő tágult hajszálerek. Eleinte nem feltűnőek, azonban a folyamat előrehaladásával egyre több és több ér nem képes az összehúzódásra, így egyre eresebbnek tűnik a bőr. A későbbiek során megjelenhetnek piros csomócskák is az orcákon, melyek akár pattanászerűnek is tűnhetnek. A csomócskák megjelenésekor már a bőrben gyulladásos folyamat is zajlik az értágulaton kívül.

Mit tehetünk a kitágult hajszálerekkel, rosaceával?

A gyulladásos csomócskák jelenlétekor, orvosi kezelésre is szükség van, külsőleg gyulladáscsökkentő krémeket kell használni, esetleg gyógyszerszedésre is sor kerülhet.

Amennyiben „csak” a tágult hajszálerek vannak, akkor a krémek, gyógyszerek minimálisan segítenek csak, ezeknek inkább a további rosszabbodás megakadályozásában van szerepük.

Valódi segítséget, látványos javulást a kitágult ereket elzáró, gépi kezelésektől várhatunk.

Milyen gépekkel kezeljük a kitágult ereket?

Számos gép alkalmas a kitágult hajszálerek elzárására. Mindegyik kezelésnek az a lényege, hogy magas hőt kap (jó esetben csak) az érnek a belseje, aminek következtében, többszöri kezelés hatására az erek szép lassan, 4-6 hónap alatt összezáródnak. A hőleadás különböző gépekkel, technikával történhet (E light, IPL, RF, Lézer).

A tünetektől függ, hogy melyik géppel érdemes kezelni az értágulatos, rosaceas bőrt. Klinikánkon számos gép áll rendelkezésre (E light, RF, lézer), a bőr aktuális állapotától függ, hogy melyiket választjuk, gyakran kombináljuk a kezeléseket.

A rosaceas bőr első stádiumában, amikor a nagyfokú kipirulás a fő tünet, akkor az E light kezelés az ideális választás. Ilyenkor még nincsenek, konkrét, tág, jól látható hajszálerek. Az E light kezelés feltétele, hogy a bőr világos színű legyen, napozni, szoláriumozni a kezelés egész időszaka alatt nem lehet. 4-6 kezelés elegendő, majd évente 1-2 ismétlő kezelés szükséges. A kezelés után 1-2 napig kicsit duzzadtabb, pirosabb a bőr, azonban sminkelhető.

A rozacea kettes stádiumában már a kipirulás mellett konkrét, tág hajszálerek is láthatók az arcon. Ebben az esetben, első lépésben eltüntetjük a láthatóan tág ereket rádiófrekvenia alkalmazásával, majd szükség esetén folytatjuk a kezeléseket E light géppel.

Természetesen rozacea nélkül is lehetnek az arcon hajszálerek, különösen az orrszárnyakon melyek szintén szépen eltüntethetők 1-2 kezeléssel.

Kell ismételni a kezelést?

Igen, évente 1-2 ismétlő kezelésre szükség van. Ugyanis a kezeléssel az értágulatot előidéző okot nem szüntetjük meg, emiatt a folyamat ugyanúgy halad előre. Mi a kezelésekkel mindig elzárjuk az éppen kitágult hajszálereket, de az újabbakat megint kezelni kell. Nem érdemes megvárni amíg ismét sok ér lesz az arcon, mert akkor ismét lehet kezdeni előröl a kezelés sorozatot.


Mikor érdemes elkezdeni a rosaceas bőr lézeres kezelését?

Az ősz-tél ideális időszak, ugyanis a nap már nem süt igazán, sajnos a nyári egészséges barnaságra várni kell még, viszont tavaszig a kezelési sorozat befejezhető, így tavaszra már ismét felvehető a szoknya, kevesebb alapozó kell az arcra.

Amennyiben nem döntötte még el, kérjen konzultációs időpontot, szívesen átbeszéljük Önnel a kezelési lehetőségeket, a kezeléstől várható eredményt.

 

ÁrakBeavatkozás előtti vizsgálat 10 000 Ft

Hajszálér (Elight géppel):
35 000,- Ft / teljes arc / alkalom
25 000,- Ft / orcák / alkalom

Hajszálér, seprűvénák (lézerrel):
30 000,- Ft / 10 x 10 cm-es terület / alkalom

Orrszárnyi erek lézerrel:
20 000,- Ft / alkalom (egész orra)

Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-5544


1

Emailben kérdezne?

Szeretné, hogy visszahívjuk?


SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts