Barna folt, májfolt

Barna foltok kialakulásának okai

A pigmentfoltok kialakulásának számos oka lehet.

Leggyakrabban gyulladásos elváltozások után, a gyógyult területen fokozott pigmentáció alakul ki. Ilyenek a csípések, pattanások, gombás elvátozások és bőrbetegségek után kialakult pigmentfoltok.

Genetikai adottságoktól függően különböző életkorban megjelennek a korral járó pigmentfoltok. Ezek nagyon gyakran, arcon, kézfejen, alkarokon, lábszárakon láthatóak.
A törzsön is számos folt jelenik meg, mely később hámszemölcs formájában mutatkozik meg, azaz a kezdetben foltnak tűnő képlet megvastagszik és a barna különböző színeiben látható. Látszólag ijesztőnek tűnhet, a hozzá nem értők melanomának gondolhatják, mindenképpen érdemes megmutatni bőrgyógyásznak.

A májfoltok gyakran terhesség kapcsán jelennek meg, de okozhatja fogamzásgátló szedése, különböző horrmonális rendellenesség is. Többnyire arcon, szemek körül, homlokon, orcákon, szájkörül látható.

Gyógyszerek, kozmetikumok használata is fokozott pigmenképződéshez vezethet.

Kezelése

A pigmentfoltok kezelése kizárólag napfényszegény időszakban lehetséges, azaz ősszel, télen, kora tavasszal.. Bármilyen módszert választunk az eltávolításra, maga a beavatkozás gyulladás okoz és ennek gyógyulási ideje alatt (2-6 hét) ismét pigmentálódhat a bőr.

Az eltávolításra számos módszer létezik, általában a folt fajtája határozza meg, hogy melyik módszert választjuk.

A vastagabbak lézerrel, rádiófrekvenciával kezelhetők, ezek után a bőr sebes lesz és néhány napos ragtapasz és kenőcs használata után, szép foltmentes bőrt kapunk. Általában egy kezelés elegendő.

A vékonyabbak eltávolítására egy másik lézert használunk, mely nem sebesíti ki a bőrt, ellenben 1-2 hétig a kezelt folt sokkal sötétebbé válik és szép lassan kikopik a bőrből. Gyakran 1 esetleg 2 kezelés elegendő.

Amennyiben nagyobb területet kell kezelni akkor az Elight kezelés vagy az orvosi savas hámlasztás a leghatékonyabb. Szintén átmenetileg fokozottabb lesz a bőr színe és 1-3 hét alatt elhalványul. A hámlasztás után néhány nap múlva erőteljes hámlás indul mely kb. 2 nap alatt befejeződik.. 3-4 kezelés is szükséges lehet.

A frakcionált lézer kezelést akkor alkalmazzuk pigment eltávolításra ha az arcon más probléma is van, azaz tágabb pórusok, ráncok, pattanások után visszamaradt hegek. Ebben az esetben kb. 4 napig otthon kell maradni és kezelni a bőrt az előírt módon, naptej használata 6 hétig szükséges. Bővebben az esztétika oldalon talál információt a kezelésről.

Megfontolandó


A pigmentfoltok eltávolítása néha nagyon egyszerű (pl. a kézfejen lévők), néha pedig rendkívül nehéz. Az arcon lévőket a legnehezebb úgy eltávolítani, hogy az eredmény tartós legyen. A naptej használata márciustól októberig javasolt.

A pigmentképződést gátló krémek használata a kezelés után segít tartósabbá tenni az elért eredményt.


Árak

Beavatkozás előtti vizsgálat 10 000 Ft
1-2 db 20 000 Ft
3-10 db 25 000 Ft
11-20 db 35 000 Ft
21-30 db 42 000 Ft

Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-55441

Emailben kérdezne?

Szeretné, hogy visszahívjuk?


SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts