Lézeres szőrtelenítés

Tartós, dióda lézeres szőrtelenítés

Szőr legyen, ne legyen? Mennyi legyen?

Napjainkban a szőrtelenség a jólápoltság része. Hölgyeknél a szőrös láb, hónalj, bikinivonal gyakorlatilag megengedhetetlen. Az elmúlt néhány év ismét változást hozott ezen a területen, egyre kevesebb szőr engedhető meg a testen. Nagyon sokan igénylik az intim területen való kisebb-nagyobb szőrtelenítést, sőt már az urakat is elérte ez a trend.

A húszas-harmincas éveikben járó férfiaktól is egyre inkább elvárás a kevesebb szőr a háton, hason, vállakon, illetve náluk is gyakran merül fel igényként az intim terület szőrtelensége. Szerencsére a férfiak lábán még lehet szőr.

Szőrtelenítő módszerek

A hagyományos módszerek közé tartoznak a gyantázás és a házi epiláló készülékekkel való szőrtépkedés. Mindkét módszer nagyon fájdalmas, havonta ismételni kell, gyakran begyulladnak a szőrtüszők a kezelés után, illetve a szőr visszanövésekor gyakori a szőr visszakunkorodása a bőrbe. Nagyjából mindenki ismeri a hátrányait és mindenki elszenvedi azokat rendszeresen, hacsak nem él a modern eszközökkel.

Professzionális szőrtelenítő módszerek közé tartoznak a különböző fény elnyelődésen alapuló készülékek használata mint az IPL, E-light, lézerek.

Az IPL készülékekből rendkívül széles a választék, megjelentek a házi használatú készülékek is. Nagyon nehéz eligazodni a külünböző gépek között, vannak közöttük teljesen használhatatlanok és jobbak is. Az IPL fénye nemcsak a szőrtüsző pigmentjében nyelődik el mint a lézeré, ezért többféle kezelésre alkalmasak többé-kevésbé, de hatékonyságuk messze elmarad a lézerekétől. Barna bőrön egyáltalán nem használható, gyakoriak a szövődmények.

Az E-light készülék hasonló az IPL-hez, csak az IPL fényét kombinálják a rádiófrekvenciával, így az IPL-hez képest nagyobb hatékonyságot tudnak elérni vele, kevesebb kockázat, kisebb fájdalom árán.

A lézerek a leghatékonyabb szőrtelenítő gépek. Rendkívül drága készülékek, kevés klinika engedheti meg magának. A lézer fénye kizárólag a szőrtüszőben nyelődik el, azaz csakis azt kezeli, ezáltál nem károsodnak a környező szövetek, a bőr felszíne nem sérül. Szőrtelenítésre dióda, Nd Yag és Alexandrit lézer használható. Klinikánkon lézeres szőrtelenítést végzünk (bár E-light gépünk is van), dióda lézerrel.


Milyen szőrzet alkalmas lézeres szőrtelenítésre?

A lézerek és minden fény elnyelődésen alapuló gép energiája pigmentben nyelődik el, ezért csakis barna illetve az annál sötétebb szőr kezelhető. Az ősz illetve szőke szálak növekedését nem képesek megakadályozni. Minél világosabb a bőr és sötétebb a szőr annál gyorsabb és tökéletesebb eredményt kapunk.

Hogyan hatnak a lézerek?

A lézer energiája közvetlenül a szőrtüsző alján található növekedési sejtek és a szőrszál pigmentjében nyelődik el. A lézer energiája felmelegíti a sejteket, ezáltal a szőr növekedése lelassul, majd lassan elpusztul a szőrtüsző. Egyszeri kezeléssel nem pusztíthatók el a sejtek, ezért 4-6-8 hetente ismételni kell a kezeléseket, attól függően, hogy a testnek mely részén találhatók a nemkívánatos szőrszálak.

Tartós vagy végleges a szőrtelenség?

Amennyiben a teljes sorozatot végigcsinálják (a szőr kb. 90-95 %-a kihullik), akkor átlagosan évente egy ismétlő kezeléssel tartóssá tehető a szőrtelenség, és egy idő után már véglegessé válik. A férfiaknál a szőrtelenség állapota nehezebben érhető el mint a nőknél, ugyanis a tesztoszteron mint férfi hormon, erőteljesen hat a szőr növekedésére, ezáltal ellenünk dolgozik. Férfiaknál gyakran több kezelés szükséges, és az évenkénti ismétlő kezelések is fontosak. Átlagosan 6-8 kezelés szükséges.

1-2 db kezelés is hatékony?

Amennyiben valakinek csak 1 vagy 2 kezelésre van lehetősége, annak is van értelme. A lézeres kezelések során lassan elpusztulnak a szőr növekedéséért felelős sejtek, egyre kevesebb és vékonyabb szőr fog nőni. Tehát ha valaki csak 1-2-szer tudja kezeltetni magát, akkor a maradék szőrből kevesebb lesz, vékonyabb szőrszálak nőnek, ezek a kis szálacskák már kevésbé hajlamosak visszakunkorodni a bőrbe, összességében kellemesebbé válik a helyzet, bár a kinövő szőrszálakat továbbra is el kell távolítani egyéb módszerrel.

Mely területeken végzünk kezelést?

Bárhol ahol szeretné, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Teendők lézeres szőrtelenítés előtt-után!

Szőrtelenítés előtt 1 hónappal napozás, szoláriumozás nem javasolt. A gyantázást, epilálást abba kell hagyni, csak borotva vagy szőrtelenítő krémek használhatók a kezelés előtt 1 hónappal és végig az egész folyamat alatt (az arcon is!). Amennyiben továbbra is tépkedi szőrt, az átlagosnál több kezelésre van szükség. Közvetlenül a kezelés előtti napon le kell borotválni a szőrt, és ha nem volt előtte konzultáció, akkor minden területen meg kell hagyni 5-6 szál szőrt, hogy lássuk a szőr típusát, így meg tudjuk határozni a leghatékonyabb kezeléshez szükséges paramétereket. A hosszúra hagyott szőrök rontják a kezelés hatékonyságát.

A szőrtelenítés után nyugtató krém használata javasolt, esetleg erőteljesebb szöveti reakció esetén otthoni hűtés is szükséges lehet.

Szőrtelenítés árak

(a feltüntetett árak a terület nagyságának függvényében változhatnak)

Bajusz
8
000,- Ft
Áll
8
000,- Ft
Orca
8
000,- Ft
Pajesz
8
000,- Ft
Teljes arc 25 000,- Ft
     
Hónalj 15 000,- Ft
Bikini vonal (kicsi) 15 000,- Ft
Bikini vonal (nagy) 25 000,- Ft
Intim terület + bikini (nő) 35 000,- Ft
Intim terület (férfi) 40 000,- Ft
Bikini + hónalj 35 000,- Ft
     
Nyak 20 000,- Ft
Váll 25 000,- Ft
Felkar 25 000,- Ft
Alkar 30 000,- Ft
Teljes kar 48 000,- Ft
     
Mellkas 30 - 40.000,- Ft
Has 20 - 40.000,- Ft
Hát 40 - 60.000,- Ft
Far 20 - 30 000,- Ft
     
Lábszár 35 - 45.000,- Ft
Comb 45 - 55.000,- Ft
Teljes láb 70 - 90.000,- Ft

Várjuk rendelésünkön! +36 (30) 942-5544

Kérdése lenne?
Tegye fel nyugodtan!

Email cím, ahová a választ küldjük:  
Kérdés:   

1

Szeretné, hogy visszahívjuk?

Név:  
Telefonszám:  SPECIALITÁSUNK A FIATALOSAN FESZES, EGÉSZSÉGES BŐRCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts